1 kg græskar
2 spsk olivenolie
10-12 salvieblade, grofthakket
salt og peber
Pesto
175 g valnødder (helst friskknækkede)
1 fed hvidløg, grofthakket
60 g fintrevet parmesan
½ - 1 dl ekstra jomfru olivenolie
2-3 spsk fløde
1 stor håndfuld rucola
(fjern de grove silke)
250 g papardelle-pasta
Tilberedning
Forvarm ovnen til 190°C. Fjern skræl og kerner fra græskarret, og skær det i 2 cm terninger. Læg dem på en bageplade, og dryp olivenolien over. Krydr med salt og peber, vend godt rundt, og bag i 15-20 min. Vend rundt med salviebladene og bag videre i 5 min, eller til de er gyldne og møre. Tag dem ud af ovnen, og hold dem varme.
Pesto
Kom valnødder, hvidløg og parmesan i en food processor. Krydr med salt og peber og tilsæt lidt af olien. Kør til det godt blandet, og tilsæt resten af olien lidt af gangen.
Kog pastaen al dente i saltet kogende vand. Dræn og bland med det samme pestoen i, samt nok fløde til at tynge det lidt. Rør godt rundt og servér toppet med græskar og rucola.