FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Pasta med valnøddepesto
og bagt græskar

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


1 kg græskar
2 spsk olivenolie
10-12 salvieblade, grofthakket
salt og peber

Pesto

175 g valnødder (helst friskknækkede)
1 fed hvidløg, grofthakket
60 g fintrevet parmesan
½ - 1 dl ekstra jomfru olivenolie
2-3 spsk fløde
1 stor håndfuld rucola
(fjern de grove silke)
250 g papardelle-pasta

Tilberedning

Forvarm ovnen til 190°C. Fjern skræl og kerner fra græskarret, og skær det i 2 cm terninger. Læg dem på en bageplade, og dryp olivenolien over. Krydr med salt og peber, vend godt rundt, og bag i 15-20 min. Vend rundt med salviebladene og bag videre i 5 min, eller til de er gyldne og møre. Tag dem ud af ovnen, og hold dem varme.

Pesto

Kom valnødder, hvidløg og parmesan i en food processor. Krydr med salt og peber og tilsæt lidt af olien. Kør til det godt blandet, og tilsæt resten af olien lidt af gangen.

Kog pastaen al dente i saltet kogende vand. Dræn og bland med det samme pestoen i, samt nok fløde til at tynge det lidt. Rør godt rundt og servér toppet med græskar og rucola.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer