FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Risotto med citron og asparges

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


300 g grønne asparges
7-9 dl hønsebouillon
2 spsk olivenolie
lidt smør
1 løg, finthakket
2 fed hvidløg, knust
50 g bacon el. parmaskinke (kan udelades)
salt & peber
2,4 dl risottoris
1,2 dl hvidvin
lidt smør
1 øko-citron, fintrevet skal
1,2 dl fintrevet parmesan

Tilberedning

Knæk de træede ender af aspargesne og smid dem ud. Skær toppene af og sæt til side. Skær stilkene i tynde skrå skiver.

Bring bouillon i kog, og kog aspargestoppene kort, til de er al dente.
Tag dem op med en hulske og læg dem i koldt vand. Dræn og sæt til side. Gem den varme bouillon.

Smelt smørret med olien i en gryde over medium varme. Tilsæt finthakket løg, knust hvidløg, finthakket bacon og aspargesskiver med lidt salt og steg til løget er blødt.

Tilsæt ris, og rør godt rundt, så hvert korn er dækket af fedtstoffet. Steg i et minut mere, til risene er varme og ristede.

Tilsæt nu vinen, og rør rundt til det meste af væden er absorberet.
Begynd at tilsætte bouillonen en skefuld af gangen. Rør hele tiden rundt i gryden, og lad væden blive absorberet helt, inden du tilsætter mere bouillon. Efter ca. 20 min, når risottoen er cremet, men med bid, tilsættes smør, citronskal og parmesan. Smag til med salt og peber og tilsæt aspargestoppene.

Riv ekstra parmesan over ved servering.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer