1 øko-appelsin (revet skal)
1 håndfuld basilikumblade, hakket
2 fed hvidløg, knust
2 spsk olivenolie
800 g frisk tun, trimmet og skåret i 4 bøffer
Salsa
2 majskolber
saft fra appelsinen
2 spsk hvidvinseddike
2 fed hvidløg
1 lille rødløg
og/eller 2 forårsløg
2 spsk olivenolie
1 håndfuld basilikumblade
1 avocado
salt & peber
Tilbehør
Grøn salat
Italiensk brød
Tilberedning
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, kom tunen ved og vend rundt, så det dækker. Sæt på køl i 1-2 timer.
Opvarm en grillpande, eller start grillen.
Gnub majskolberne med lidt olie, og og grill dem, til de er møre. Vend dem et par gange undervejs. Når de er kølet nok af til man kan røre dem, skæres kernerne af med en skarp kniv.
Bland appelsinsaften med hvidvinseddiken i en skål.
Tilsæt knust hvidløg, finthakket rødløg/forårsløg i tynde skiver, og vend godt rundt. Tilsæt nu majskernerne, olivenolie, grofthakket basilikum og avocado i tern, og smag til med salt og peber.
Børst grillen let med olivenolie. Grill tunbøfferne hurtigt på hver side, så de bare lige er stegt i overfladen, men stadig er rå indeni.
Servér med majs/avocado-salsa, en grøn salat og italiensk brød.