FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Carpaccio af hvid fisk
med crostini

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


300 g fast hvid fisk, fx. havaborre (uden ben)
1 øko-citron, saft og julienne-strimler af skallen
3 ansjosfileter
2 spsk friske merian el. oregano-blade
1 fed hvidløg
¼ tsk salt
1 tsk citronsaft
2 spsk ekstra jomfru olivenolie

Crostini

Frisk italiensk brød i skiver
olivenolie
salt

Tilberedning

Skær fisken i skiver - så tyndt som overhovedet muligt. (Det er bedst med en tynd, fleksibel kniv.) Arrangér skiverne i et enkelt lag på tallerkenerne, og pres citronsaft over. Lad det stå i 5-10 min, eller mere hvis du vil have fisken mere "tilberedt".

Skær ansjosfileterne i tynde skiver også, og drys dem over fisken.

Kom merian eller oregano, hvidløg og salt i en morter, og stød til det bliver jævnt. Tilsæt 1 tsk citronsaft og olien. Du kan også bruge en lille food processor.

Crostini: Pensl brødskiverne med lidt olivenolie, drys med lidt salt, og rist dem sprøde.

Dryp saucen over fisken med en ske, og servér med det samme, ledsaget af friskbagte crostini.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer