FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Sommerkage med nektariner

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


4 spsk muscovado-sukker
1 øko-appelsin (saft og revet skal)
1 tsk vanille-ekstrakt
(=½ vanillestang?)
4 modne, men faste nektariner (medium str)
200 g smør
220 g sukker
3 æg
250 g mel
3 tsk bagepulver
½ tsk natron
1½ dl kærnemælk

Ekstra

2 spsk muscovado-sukker
Fløde til flødeskum

Tilberedning

Smør kanterne på en springform (22 cm i diameter) med smør, og læg bagepair i bunden. Forvarm ovnen til 180°C.

Bland muscocado-sukker med appelsinsaft og vanille i en skål.
Skær nektarinerne i 1/8 og kom dem ned i skålen, vend rundt så det dækker, og sæt det til side.

Pisk smør, flormelis og appelsinskal sammen med en røremaskine, til det er let og "fluffy". Tilsæt æggene ét af gangen, og rør ved medium hastighed, til det er godt blandet.

Si mel og bagepulver sammen. Si derefter halvdelen af det tørre ned i det våde, efterfulgt af halvdelen af kærnemælken, og gentag.

Dræn nektarin-skiverne. Kom med en ske halvdelen af kagedejen over i den forberedte form, og top med halvdelen af nektarin-skiverne. Kom så resten af kagedejen over, og arrangér resten af skiverne pænt på toppen. Drys med de ekstra 2 spsk muscovado-sukker.

Bag i 60-65 min, med toppen dækket løst af staniol, hvis kagen begynder at blive for mørk.

Servér varm eller ved stuetemperatur, med letpisket flødeskum.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer