115 g quinoa, skyllet og drænet
5½ dl koldt vand eller hønsebouillon
3 majskolber
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg, knust
1 tsk salt
400 g frosne edamamebønner
(1 pose), blancheret og bælget
1 dåse kogte kikærter (400 g), skyllet og drænet
3 forårsløg, i tynde skiver
3 radiser, i tynde skiver
Dressing
5 spsk olivenolie
1 økolime, fintrevet skal og saften
2 fed hvidløg, knust
1 spsk flydende honning
1 tsk dijonsennep
3/4 tsk stødt spidskommen
1 håndfuld basilikum
salt og peber
Tilberedning
Dressing: Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor, og blend til det er jævnt. Krydr med salt og peber.
Kom quinoa i vand eller bouillon i en gryde, bring i kog, og lad det sire i 20 min, eller til al væden er absorberet. Rør godt rundt til sidst, så det ikke brænder på. Spred det ud på en tallerken og lad det køle af.
Skær majskernerne af kolberne. Opvarm olivenolien i en dyb pande og steg majs, hvidløg og salt over høj varme, til det har fået lidt farve og er møre, men stadig sprøde. Hæld over i en skål, også olie og hvidløg.
Tilsæt nu quinoa, edamamebønner, kikærter, forårsløg og radiser. Hæld dressingen over, og vend rundt.
Hæld over i en serveringsskål og pynt med ekstra basilikumblade.