FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Kartoffelsalat med hestebønner,
bacon og myntedresssing

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


800 g små nye kartofler
500 g hestebønner (evt. frosne)
150 g bacon (el. parmaskinke)
1 lille rødløg
2 medium bladselleri stilke
(af de inderste stilke), gem toppene
parmesan

Dressing

5 spsk olivenolie
2 tsk dijonsennep
1 øko-citron, fintrevet skal
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg, knust
1 lille håndfuld mynteblade
salt og peber

Tilberedning

Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre. Tag dem op af vandet og køl af. Skrab dem evt, og skær dem i mundrette stykker.

Kog de bælgede hestebønner i vandet i 1-2 min, og kom dem over i helt koldt vand. Fjern skrællen.

Steg baconen sprød (el. parmaskinke), og læg på køkkenrulle.

Dressing: Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og kør, til det er jævnt. Krydr med salt og peber.

Kom kartofler, bønner, finthakket rødløg, selleri i tynde skiver samt dressing i en skål, og vend forsigtigt rundt. Hæld det over på serveringstallerkener, og drys med selleriblade og bacon. Høvl til sidst parmesan over med en kartoffelskræller.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



Katrine     2013-07-20 15:29:10

Dejligt at høre :-)



Anna     2013-07-19 23:07:43

Den er god, og man kan sagtens bruge andre ingredienser som f.eks. salaten fra i går. Jeg havde nogle ærter a la française, som jeg puttede i. Det var vildt lækker. Tak