Kartoffelsalat med hestebønner,
bacon og myntedresssing
Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)
Vores bedømmelse:
6 personer
800 g små nye kartofler
500 g hestebønner (evt. frosne)
150 g bacon (el. parmaskinke)
1 lille rødløg
2 medium bladselleri stilke
(af de inderste stilke), gem toppene
parmesan
Dressing
5 spsk olivenolie
2 tsk dijonsennep
1 øko-citron, fintrevet skal
2 spsk citronsaft
2 fed hvidløg, knust
1 lille håndfuld mynteblade
salt og peber
Tilberedning
Kog kartoflerne i saltet vand til de er møre. Tag dem op af vandet og køl af. Skrab dem evt, og skær dem i mundrette stykker.
Kog de bælgede hestebønner i vandet i 1-2 min, og kom dem over i helt koldt vand. Fjern skrællen.
Steg baconen sprød (el. parmaskinke), og læg på køkkenrulle.
Dressing: Kom alle ingredienserne til dressingen i en foodprocessor og kør, til det er jævnt. Krydr med salt og peber.
Kom kartofler, bønner, finthakket rødløg, selleri i tynde skiver samt dressing i en skål, og vend forsigtigt rundt. Hæld det over på serveringstallerkener, og drys med selleriblade og bacon. Høvl til sidst parmesan over med en kartoffelskræller.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Katrine 2013-07-20 15:29:10
Dejligt at høre :-)
Anna 2013-07-19 23:07:43
Den er god, og man kan sagtens bruge andre ingredienser som f.eks. salaten fra i går. Jeg havde nogle ærter a la française, som jeg puttede i. Det var vildt lækker. Tak