store forårsrulle-ark (ca. 12 stk)
1 spsk majsmel
2 spsk vand
vegetabilsk olie til stegning
Tilbehør
sød chili sauce, blomme sauce eller nuoc mam
Tilberedning
Læg svampene i en skål, dæk med kogende vand og lad dem stå i 15 minutter.
Dræn derefter og pres det overskydende vand ud. Hak dem fint.
Brug en skarp kniv og rids skindet på andebrystet i et tern-mønster. Krydr på begge sider.
Opvarm en dyb pande over svag varme. Placer andebrysterne med skindsiden nedad og steg i 10 minutter, indtil skindet er gyldent og sprødt, og en masse fedt er smeltet af i panden. Vend og steg i yderligere 2-3 minutter. Anden skal være lyserød, men ikke rå i midten.
Kom dem over på en tallerken og lad dem køle af. Vask ikke panden.
Hæld det meste af andefedt fra, men efterlad 2 spsk på panden. Skru op for varmen, og tilsæt sesamolie.
Tilsæt champignon, hvidløg, kål, gulerødder, forårsløg og ingefær, og steg over en høj varme i 2-3 minutter.
Bland majsmel, Shaoxing madlavningsvin og soja sauce til en jævn pasta. Rør det i grøntsagerne, og steg i 2 minutter. Smag til og køl af.
Fjern sindet på anden. Skær kødet i tynde skiver mod fibrene, og derefter i lange tynde strimler. Tilsæt kødet til grøntsagerne sammen med evt. kødsaft.
Forårsruller:
Kombiner majsmel og vand til en jævn pasta.
Læg en forårsrulle-arkene på køkkenbordet med et af hjørnerne vendt mod dig, og pensl kanterne med majsmel-pastaen.
Placer en toppet skefuld af blandingen langs den nederste tredjedel af arket, rul dem derefter stramt op - fold kanterne ind mens du ruller. Gentag med de resterende ark og fyld. Sørg for, at sømmene er tætsluttende, så det ikke ruller sig op under tilberedningen.
Varm 4 cm vegetabilsk olie i en wok eller dyb pande til 170°C. Steg forårsrullerne af flere omgange, i 2-3 minutter til de er gyldne og sprøde. Dræn på køkkenruller.
Ved servering: Arranger på et fad, og serverer varm med sød chili sauce, blommesauce eller nuoc mam.