300 g hasselnødder, ristede
300 g strøsukker
1 spsk instant kaffe
8 æggehvider
75 gram hvedemel
Creme
200 g mascarpone
3 spsk Demerara sukker
2 afkølet spsk espresso kaffe
30 g fintrevet chokolade
Ved servering
Flormelis
Tilberedning
Forvarm ovnen til 190°C. Smør en 22 cm x 33 cm rektangulær kageform og dæk bunden med bagepapir. Kom hasselnødder, sukker og kaffe i en foodprocessor, og kør til nødderne er finthakket, hæld det derefter over i en stor skål. I en separat skål piskes æggehviderne til "bløde toppe". Gradvist foldes æggehviderne i nøddeblandingen, og derefter foldes melet forsigtigt i. Hæld blandingen i den klargjorte form, og bag i 20-25 min, eller indtil et spyd indsat i midten kommer rent ud. Afkøl i 5-10 minutter i formen, før du vender den ud af formen, og køler den helt af.
Creme: Bland alle ingredienserne i en lille skål, dæk til og opbevar i køleskab til du er klar til at bruge det.
Ved servering: Trim kanterne fra kagen og kassér dem (det kunne jo være en smagsprøve ;)
Skær kagen i halve på tværs (ligesom en burgerbolle). Spred tiramisu-cremen jævnt over halvdelen af kagen og placer derefter forsigtigt den anden halvdel ovenpå. Drys med flormelis gennem en si, inden den skæres i fingre eller tern.