500 g frosne blåbær
(optøet med deres saft)
3-4 spsk flormelis
lime saft
2 tsk maizena
Ved servering
flormelis
yoghurt eller blødt flødeskum
Tilberedning
Smør en 24 cm springform og dæk med bagepapir. Forvarm ovnen til 180°C.
Kom mælk og birkes i en lille gryde og bring det i kog. Sæt tilside til afkøling. Dette blødgør frøene, og fremhæver deres smag.
Pisk yoghurt, olie, sukker, vanille, citronskal og saft, æggene og den afkølede mælk og birkes i en stor skål.
Sigt mel, salt, bagepulver og natron sammen, og pisk yoghurt i blandingen, til den bliver jævn.
Hæld dejen i formen og bag i 30-35 minutter, til kagen er gylden og fast at røre ved. Lad den køle af, før du fjerner fra formen.
Blåbærsauce: Læg 300 g af blåbærrene og al saften i en foodprocessor sammen med 3 spsk flormelis. Blend indtil det er jævnt, smag og tilsæt mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Hæld over i en lille gryde.
Bland maizena med 1 spiseskefuld vand, indtil det er jævnt. Rør saften i, og bring det i kog. Kog i 3 minutter. Rør de hele blåbær i, og kom det over i en skål. Afkøl, og rør derefter et godt skvæt limesaft i.
Ved servering: Kom kagen over på et fad, og drys med flormelis gennem en si.
Servér med yoghurt og blåbærsauce.