FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Citron/yoghurt/birkes-kage
med blåbærsauce

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


Kage

3 spsk birkes
0,6 dl mælk
1,8 dl tyk yoghurt naturel
0,8 dl vegetabilsk olie
2,4 dl strøsukker
1 tsk vanilje-ekstrakt
3 øko-citroner, fintrevet skal
0,6 dl citronsaft
2 æg
190 g mel
1½ tsk bagepulver
1 tsk natron
½ tsk salt

Blåbærsauce

500 g frosne blåbær
(optøet med deres saft)
3-4 spsk flormelis
lime saft
2 tsk maizena

Ved servering

flormelis
yoghurt eller blødt flødeskum

Tilberedning

Smør en 24 cm springform og dæk med bagepapir. Forvarm ovnen til 180°C.

Kom mælk og birkes i en lille gryde og bring det i kog. Sæt tilside til afkøling. Dette blødgør frøene, og fremhæver deres smag.

Pisk yoghurt, olie, sukker, vanille, citronskal og saft, æggene og den afkølede mælk og birkes i en stor skål.
Sigt mel, salt, bagepulver og natron sammen, og pisk yoghurt i blandingen, til den bliver jævn.
Hæld dejen i formen og bag i 30-35 minutter, til kagen er gylden og fast at røre ved. Lad den køle af, før du fjerner fra formen.

Blåbærsauce: Læg 300 g af blåbærrene og al saften i en foodprocessor sammen med 3 spsk flormelis. Blend indtil det er jævnt, smag og tilsæt mere flormelis, hvis det er nødvendigt. Hæld over i en lille gryde.
Bland maizena med 1 spiseskefuld vand, indtil det er jævnt. Rør saften i, og bring det i kog. Kog i 3 minutter. Rør de hele blåbær i, og kom det over i en skål. Afkøl, og rør derefter et godt skvæt limesaft i.

Ved servering: Kom kagen over på et fad, og drys med flormelis gennem en si.
Servér med yoghurt og blåbærsauce.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer