FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Orange-havregrød med hyben

Kilde: mig

Vores bedømmelse:

2 personer


1½ dl finvalsede havregryn
2 dl kogende vand
½ stang vanille
skal fra ½ øko-appelsin
saft fra 1 hel appelsin
1-2 dl frosne hyben
salt
sukker/honning

Topping

friske bær, fx. blåbær
hakkede nødder, fx. pekannødder

Tilberedning

Kom havregrynene i en gryde med de frosne hyben, samt lidt salt og sukker, og hæld kogende vand fra elkogeren over.

Riv halvdelen af skallen fra appelsinen fint og skrab kornene fra vanillestangen ud. Kom det hele i gryden, også selve vanillestangen, der kan koge med.

Når grøden er ved at få den rette konsistens, tilsættes den pressede appelsin, og der smages til med sukker eller honning.

Hæld op i skåle og pynt med hakkede nødder og friske bær.

Servér fx. kogte æg og en varm kop te til.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer