FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Kalvefilet med jordskok, pære
og engelsk lakrids

Kilde: IN

Vores bedømmelse:

4 personer


1 kg kalvefilet
lidt olie og lidt smør

Jordskokpuré

10 jordskokker
2 dl mælk
1 tsk salt
½ dl fløde
½ dl fond
salt og hvid peber

Pære/rødvinssauce

1 løg
1 pære
lidt olie
ca. ½ tsk revet engelsk lakrids
½ tsk peberkorn
½ dl æbleeddike
1 dl rødvin
4 dl kalvefond
25 g smør

Friske jordskokker

2 små faste jordskokker

Frisk pære

2 faste pærer
cider

Pynt

revet engelsk lakrids
evt. nogle blade af sødskærm (også kaldet spansk kørvel), som smager af lakrids (anis)

Tilberedning

Pære/rødvinssauce:
Snit løget og skær pæren i terninger. Sautér løg og pære i olie, kom lakrids og peberkorn ved. Kom eddiken på og lad det koge næsten helt væk. Kom vin på og lad det koge halvt væk. Kom fond på og lad det simre i min. ½ time (gerne mere), til det kogt godt ind.
Si saucen. Pisk smørret i og smag til.

Jordskokpuré:
Skræl jordskokkerne og skær dem i lige store stykker. Kog dem møre i mælk med salt. Si de møre stykker fra og blend dem med fløde og fond til en tyk, cremet konsistens. Smag til med salt og hvid peber.

Afpuds fileten, brun den på alle sider først i olie og til sidst lidt smør.
Steg den færdig i ovnen ved 170°C i 3 x 12 minutter, alt efter størrelse og hvor gennemstegt, du ønsker den.

Frisk pære:
Skær pærerne ud i ønskede stykker og vend dem i cider. De serveres rå friske og sprøde.

Friske jordskokker:
Skær helt tynde skiver af de 2 jordskokker og server dem straks, helt friske og sprøde.

Kom jordskokpuré på 4 tallerkener, læg en tyk skive kød på sammen med de friske pærer og jordskokker, riv engelsk lakrids og drys lidt salt over retten og server med saucen.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer