FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Nougat/sesam-kiks
med honningristede ferskner

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


1,2 dl (8 spsk) sukker
3 spsk flydende glucose
50 g smør
4 spsk rå sesamfrø
3 store, faste men modne ferskner/nektariner
flydende honning
hvidvin
1 spsk friske timianblade
1,2 dl (8 spsk) hvidvin
4 spsk honning
god vanilleis
friske hindbær

Tilberedning

Nougat/sesam-kiks

Forvarm ovnen til 175°C.

Smør en stor flad bageplade og dæk med bagepapir (det får papiret til at klæbe til pladen). Hav et andet stort stykke parat til at placere ovenpå.

Kom sukker, glukose og smør i en lille gryde og varm op under omrøring, til sukkeret er opløst. Kog i 2 min, rør derefter sesamfrø i, og bland det godt til en tyk pasta. Blandingen bliver bleg.

Hæld blandingen ud på midten af den forberedte plade, og dæk med det andet stykke bagepapir.

Udrul tyndt i en stor firkant, men ikke helt til kanten af pladen, da blandingen bobler op og breder sig ud under tilberedningen. Fjern det øverste stykke papir, og bag i 6-7 min, til det er gyldent.

Glid bagepapiret over på et stort skærebræt, og lad nougaten blive lidt fastere (ca. 1 minut). Med en stor skarp kniv, skæres kiksene i den ønskede form - lige størrelse eller form, du ønsker. (Du kan bruge en metallineal for at få dem alle samme størrelse). Hvis nougaten bliver for sprød til at skære, så kom den tilbage i ovnen et par sekunder for at blødgøre den.
Opbevar de kolde nougatkiks mellem nogle ark bagepapir i en lufttæt beholder.

Frugt

Forvarm ovnen til 200°C. Halvér frugten, fjern stenen og kom i et ovnfast fad med den skårne side opad. Dryp frugten generøst med honning og hæld 4 spsk af vinen i bunden af fadet. Bag til frugten er gylden og mør, men ikke så den falder fra hinanden. Dryp med saften fra fadet, og tilføj mere vin, når det begynder at fordampe. Afkøl.

Sirup

Kom ingredienserne i en lille gryde og bring det i kog. Lad det simre indtil det er reduceret til ca. 1 dl. Afkøl.

Ved servering

Skær isen i den samme størrelse som nougatkiksene. Læg en kiks på hver tallerken og top med is. Så en kiks mere, lidt på skrå. Skær hver halve fersken i 3 både og læg på toppen. Pynt med hindbær og dryp let med lidt honningsirup.

Planlægning

Blødgør isen og fordel den ud i en flad beholder (ca 3 cm dyb), foret med husfilm. Frys den ned igen, og skær i samme størrelse som nougatkiksene.

Både kiks og sukkerlage kan laves 3-4 dage i forvejen.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer