FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Varm laksecarpaccio
med kapers og grønne bønner

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


600 g helt frisk laksefilet
olivenolie
salt & peber

Sennepsauce

1 lille skalotteløg (finthakket)
2 spsk sherryeddike
(el. hvidvinseddike)
1 spsk Dijonsennep
1 tsk sukker
4 spsk olivenolie

Salat

150 g grønne bønner
(stilkenden nippet af)
2 fine inderstilke bladselleri
4 spsk kapersbær
(el. 2 spsk babykapers)
frisk dild (el. kørvel) til pynt

Tilberedning

Forvarm grillen (eller ovnen på grill-varme).

Fjern ben fra laksen med en pincet og skær i tynde skiver. Det gør ikke noget, hvis du ikke får perfekte skiver. Arrangér laksen i et enkelt lag på et let smurte ildfaste middagstallerkner. Pensl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Laksen kan dækkes med plastfolie og nedkøles på dette punkt, indtil du er klar til at lave mad.

Sennepsauce

Kom ingredienserne i en skål og pisk til en tyk dressing. Krydr med salt og peber.

Salat

Skær bønnerne tyndt på langs. Blanchér i kogende saltet vand i 1 minut. Dræn dem godt og skyl i koldt vand. Hæld vandet fra igen, og læg til tørre på et stykke køkkenrulle.

Ved servering

Sæt pladerne under den varme grill i 1 minut så laksen netop bliver varm. Hæld lidt sennepsauce på. Top med bønnerne, selleri og kapersbær, lidt mere dryp dressing, og pynt derefter med et par kviste dild.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer