150 g grønne bønner
(stilkenden nippet af)
2 fine inderstilke bladselleri
4 spsk kapersbær
(el. 2 spsk babykapers)
frisk dild (el. kørvel) til pynt
Tilberedning
Forvarm grillen (eller ovnen på grill-varme).
Fjern ben fra laksen med en pincet og skær i tynde skiver. Det gør ikke noget, hvis du ikke får perfekte skiver. Arrangér laksen i et enkelt lag på et let smurte ildfaste middagstallerkner. Pensl med lidt olivenolie og krydr med salt og peber. Laksen kan dækkes med plastfolie og nedkøles på dette punkt, indtil du er klar til at lave mad.
Sennepsauce
Kom ingredienserne i en skål og pisk til en tyk dressing. Krydr med salt og peber.
Salat
Skær bønnerne tyndt på langs. Blanchér i kogende saltet vand i 1 minut. Dræn dem godt og skyl i koldt vand. Hæld vandet fra igen, og læg til tørre på et stykke køkkenrulle.
Ved servering
Sæt pladerne under den varme grill i 1 minut så laksen netop bliver varm. Hæld lidt sennepsauce på. Top med bønnerne, selleri og kapersbær, lidt mere dryp dressing, og pynt derefter med et par kviste dild.