FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Kyllinge-saltimbocca
med fennikel, bønner og citron

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


4 kyllingebryster
(m. skind og ben)
8 tynde skiver bacon
olivenolie
salt og peber

Bønner

2 fed knust hvidløg
1 lille fennikel i tynde skiver (gem toppen)
500 g frosne hestebønner, kogt og skyllet
1 dåse (400 g) hvide bønner, drænet og skyllet
16 cherrytomater
1 øko-citron, skal og saft
1,2 dl hønsebouillon

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180°C.

Pres 2 salvieblade på skindet af hvert kyllingebryst, og pak den så ind i 2 skiver bacon. Pres 2 blade mere udenpå baconen, og snør sammen med køkkengarn.

Kylling

Opvarm en sautépande med lidt olivenolie, og steg kyllingen med salviesiden nedad, over medium varme, indtil kyllingen er gylden. Vend og steg videre i 2 min. Læg kyllingen over i et ovnfast fad og steg i ovnen i ca. 25 min, til den er gylden og gennemstegt. (Stegetiden afhænger af kyllingens størrelse).
Læg nu kødet over på en tallerken, dæk løst med alufolie og lad det hvile i 10 min. Vask ikke panden, for den skal bruges til at lave saucen.

Bønner

Fjern det overskydende fedt fra panden med en ske, men efterlad 2 spsk tilbage i panden. Tilsæt knust hvidløg og fennikel i helt tynde skiver, krydr med salt og peber og steg til fenniklen er blød. Tilsæt nu hestebønnerne, de hvide bønner, tomater i halve, citronskal og -saft samt bouillonen. Lad det simre til grøntsagerne er varme.

Ved servering hældes evt. hvilesaft fra kyllingen over bønnerne. Del bønnerne ud i 4 dybe tallerkener og læg et kyllingebryst ovenpå hver. Pynt med de gemte fennikeltoppe.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer