Du kan sagtens bruge resterne fra en helstegt kylling; bare læg kødet med saften i en box, så det ikke bliver tørt. Og varm det hurtigt op på en pande, når resten af salaten er klar.
Pocheret kylling: Læg kyllingen i en stor gryde med laurbærblad, løg og salt, og læg en lille tallerken ovenpå for at holde kyllingen nede. Tilsæt nok koldt vand så kyllingen er dækket, og bring det i kog. Pochér forsigtigt i 12-15 minutter, indtil kyllingen er helt kogt. Tilberedningstiden vil afhænge af tykkelsen af kødet. Læg over på en plade og afkøl. Afdæk og opbevar i køleskab, hvis det ikke skal bruges straks.
(Pochering er en blid tilberedningsform, som giver saftigt kød, der også kan bruges koldt, fx i en sandwich).
Salat: Rist nødderne på en tør pande, gnub skallen af i et viskestykke, og hak dem groft. Skær løget i meget tynde skiver, og læg det i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og klem det tørt i et rent viskestykke.
Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning i en stor skål og smag til med salt og peber.
Skær æblet julienne, hæld dressingen over og vend forsigtigt men grundigt, så det er dækket af dressingen. Dette forhindrer, at æblet bliver brunt.
Fjern skindet, og del kyllingen i lange strimler. Kom kødet ned til æble og dressing sammen med druer i halve og rucola, vend det godt, og kom det over på et serveringsfad. Drys hasselnødderne over til sidst.