FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Salat med pocheret kylling,
æble, rucola og hasselnødder

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


800 g udbenet kyllingebryst med skind
1 laurbærblad
1 lille løg, kvarte
1 tsk havsalt

Salat

1 lille rødløg
1 rødt æble
3½ dl stenfri røde druer
2 store håndfulde baby rucola
1,2 dl hasselnødder

Dressing

3 spsk olivenolie
1 spsk æblecidereddike
1 spsk grov sennep
1 tsk honning
salt & peber

Tilberedning

Du kan sagtens bruge resterne fra en helstegt kylling; bare læg kødet med saften i en box, så det ikke bliver tørt. Og varm det hurtigt op på en pande, når resten af salaten er klar.

Pocheret kylling: Læg kyllingen i en stor gryde med laurbærblad, løg og salt, og læg en lille tallerken ovenpå for at holde kyllingen nede. Tilsæt nok koldt vand så kyllingen er dækket, og bring det i kog. Pochér forsigtigt i 12-15 minutter, indtil kyllingen er helt kogt. Tilberedningstiden vil afhænge af tykkelsen af kødet. Læg over på en plade og afkøl. Afdæk og opbevar i køleskab, hvis det ikke skal bruges straks.
(Pochering er en blid tilberedningsform, som giver saftigt kød, der også kan bruges koldt, fx i en sandwich).

Salat: Rist nødderne på en tør pande, gnub skallen af i et viskestykke, og hak dem groft. Skær løget i meget tynde skiver, og læg det i en skål med koldt vand i 10 minutter. Hæld vandet fra og klem det tørt i et rent viskestykke.

Pisk olivenolie, eddike, sennep og honning i en stor skål og smag til med salt og peber.
Skær æblet julienne, hæld dressingen over og vend forsigtigt men grundigt, så det er dækket af dressingen. Dette forhindrer, at æblet bliver brunt.

Fjern skindet, og del kyllingen i lange strimler. Kom kødet ned til æble og dressing sammen med druer i halve og rucola, vend det godt, og kom det over på et serveringsfad. Drys hasselnødderne over til sidst.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer