FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Dampede dumplings
med kylling og vandkastanjer

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


1 pakke tynde wonton wrappers

Fars

400 g hakket kylling
1 æggehvide
2 spsk soja pasta eller sauce
2 spsk fiskesauce
1 spsk majsmel
1 fed hvidløg, knust
1 spsk revet frisk ingefær
1 spsk sesamolie
½ dl finthakket koriander
8 vandkastanjer, finthakkede

Dipsauce

4 spsk sojasovs
2 spsk olivenolie
2 spsk sesamolie
2 spsk citronsaft
2-3 tsk wasabi pasta

Tilberedning

Kylling: Kom alle ingredienserne (undtagen vandkastanjerne) i en foodprocessor og kør, til det er blandet. Hæld over i en skål og rør vandkastanjerne i. Tildæk og afkøl i mindst 1 time (max 24 timer). Læg et stykke bagepapir i en stor dampindsats, det skal være gennemhullet overalt med et spyd. Dette lader dampen komme igennem.

Pensl kanterne af hver wonton wrapper med vand, og læg en toppet teskefuld i midten. Saml kanterne op over fyldet, og klem forsigtigt på siderne, men lad midten være udækket. Arranger i dampindsatsen lidt fra hinanden. Kom den over en wok eller gryde med kogende vand, dæk til og damp i 8-10 minutter, eller indtil dine dumplings er faste at røre ved og kogt igennem. Kog dem ad flere omgange om nødvendigt.

Pisk alle ingredienserne til dipsaucen i en skål, og smag til med wasabi.

Servér dumplings varme med dipsauce til.

Giver ca. 20 stk.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer