FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Krydrede lammepølser
med hvid bønnehummus

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Pølser

600 g hakket lam (god kvalitet)
1,2 dl friske hvide brødkrummer
2 spsk mælk eller vand
2 spsk granatæble-sirup
1 tsk kanel
1 tsk ingefær
1 tsk spidskommen
½ tsk stødt allehånde
2 fed hvidløg, knust
4 spsk finthakket mynte eller bredbl. persille
havsalt og friskkværnet peber

Hvid bønnehummus

1 dåse (400 g) kogte cannellini bønner, drænede
2 fed hvidløg, knust
4 spsk tahini
fintrevet skal og saft fra 1 citron
3-4 spsk vand

Servering

en håndfuld krydderurter
(vælg enten én slags, eller en blanding af mynte, bredbl. persille og koriander)
1 lille rødløg, i tynde skiver
12 store sorte oliven
(halveret og udstenet)
olivenolie
granatæble-sirup
varme fladbrød

Tilberedning

Pølser: Bland først alle ingredienserne (undtagen lam) i en stor skål. Tilsæt så lammet, krydr godt med salt og peber og bland grundigt. Du må IKKE bruge en foodprocessor, for så ender du op med en pasta, i stedet for en fars.

Del farsen i 16 portioner og form i 12 cm lange pølser.

Hummus: Læg alle ingredienserne i en foodprocessor, og blend indtil den er jævn, kom nok vand i til at det bliver en blød puré. Krydr godt.

Varm lidt olivenolie i en non-stick saute pan over medium-lav varme, eller på en forvarmet flad grill plade på grillen. Steg pølserne på alle sider, til de er gyldne og gennemstegte, men ikke tørre. Dræn på køkkenruller.
(Hvis panden er for varm, vil pølserne brænde pga. granatæble-siruppen).

Ved servering: Spred en stor skefuld hummus ud på tallerkenerne. Top med 4 pølser på hver, og drys så med krydderurter, rødløg og oliven. Hæld lidt olivenolie og granatæble-sirup over, og servér med varme fladbrød.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer