FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Wokstegt oksekød og asparges
med nudler og peanuts

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


600 g oksefilet
3 spsk østerssauce
3 spsk Kecap Manis
1 spsk revet frisk ingefær
2 fed hvidløg, knust
1 spsk sesamfrø

Pasta

0,6 dl rå jordnødder
½ lille rødløg, i tynde skiver
2 spsk sød chilisauce

1 spsk vegetabilsk olie (raps)
1 spsk sesam olie
4 spsk Shaoxing risvin
200 g asparges, i tynde skiver på langs
2 forårsløg, i tynde skiver
4 spsk hakket koriander

Servering

varme kogte ægnudler
ekstra hakkede ristede peanuts

Tilberedning

Skær kødet i tynde skiver mod fibrene. Bland de resterende ingredienser i en skål, tilsæt kød og vend for at dække hvert stykke i marinaden.

Pasta: Kom peanuts, løg og chilisauce i en foodprocessor og kør til en pasta.
Det bliver pink.

Varm olien i en wok, til den er varm. Tilsæt oksekød ad flere omgange, og steg i 1 minut. Tilsæt lidt mere olie til wokken, hvis det er nødvendigt ind imellem. Læg kødet over på en tallerken, når det er stegt. Lad ikke olien ryge på noget tidspunkt. Tilføj et stænk af Shaoxing-vin eller vand, hvis det er nødvendigt.

Tilsæt nu pastaen til wokken, og lynsteg i 1-2 minutter, til det dufter. Rør vinen i, så asparges, forårsløg og oksekød med noget af hvilesaften, og steg aspargesne, så de stadig er med bid. Rør til sidst koriander i.

Ved servering: Læg nudlerne i serveringsskåle og hæld oksekødet over. Top med ristede peanuts og lidt ekstra koriander.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer