FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Ovnstegte fennikel og rejer
med chili-croutoner

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

3 personer


6 baby-fennikler
2 rødløg (skrællet, i både)
5 spsk olivenolie
1 stort fed hvidløg, knust
salt & peber
skal og saft af 1 lille citron
¼ tsk chiliflager
4-5 skiver surdejsbrød
(revet i mundrette stykker)
12-15 store rå tigerrejer
(pillet med haler på)
en stor håndfuld bredbl. persille
en stor håndfuld rucola

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180 ° C.

Trim toppen og enden af fenniklerne og skær hver i 6-8 både. Læg dem i en stor bradepande sammen med rødløgene.
Kombiner 4 spsk af olien med hvidløg, salt og peber, citronskal og saft. Hæld dette over fennikel og løg og vend forsigtigt rundt. Steg i 20-25 min, eller indtil de begynder at blive gyldne - rør lidt rundt i dem undervejs.

Læg brødet i en skål med resten af olien, chili og en god knivspids havsalt og vend rundt. Læg også dem i bradepanden og vend forsigtigt igen. Steg i 5 min, eller indtil de lige begynder at blive gyldne, før du tilføjer rejerne. Bland godt og fortsætte med at stege i yderligere 5-8 min, eller indtil croutonerne er gyldne og sprøde, og rejerne er gennemstegt. Tag det ud af ovnen og rør persillen i. Vend en håndfuld rucola blade i lige før servering, og servér med citronbåde.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer