300 g squash
1 kop fine ærter (kogte)
200 g asparges
(trimmet, i tynde skiver)
3 forårsløg (i tynde skiver)
200 g rå kæmperejer
(grofthakkede)
3 æg
2 fed hvidløg, knust
½ dl hakket mynte
fintrevet skal af 1 øko-citron
85 g hvedemel
1 tsk bagepulver
¼ tsk natron
1 knivspids salt
olivenolie
smør
Yoghurt-sauce
1 kop tyk yoghurt naturel
1 lille øko-citron
(saft og fintrevet skal)
½ tsk stødt paprika
½ tsk stødt spidskommen
1 fed hvidløg, knust
2 spsk hakket mynte
Tilbehør
en grøn salat
ovnkartofler
Tilberedning
Yoghurt-sauce: Bland ingredienserne i en skål, og smag til.
Fritter: Riv squashen groft, læg det i en si, og drys med 1 tsk salt. Lad det dryppe af i 20 min, og hæld det så over på et rent viskestykke. Rul det stramt op, og pres den overskydende væske ud.
Bland nu squash, ærter, asparges, forårsløg og rejer i en stor skål.
Kom æg, hvidløg, mynte, citronskal, mel, bagepulver, natron og salt i en foodprocessor og blend indtil jævn. Hæld det ned til grøntsags/reje-blandingen, og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.
Varm lidt olivenolie og smør op i en stor sautépande og steg store skefulde af blandingen i 2-3 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte. (Du burde få 12 fritter). Kom fritterne i en varm ovn, indtil de alle er stegt.
(Du kan også istedet tilberede fritterne på en forvarmet grillplade).