FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Grillede nye kartofler
med sprøde løg, kapers og oliven

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Løg

2½ spsk vegetabilsk olie
1 løg, halveret
2 spsk kapers
1 tsk spidskommen
1 tsk sennepsfrø
1 tsk sesamfrø
salt & peber

Kartofler

750-800 g nye kartofler, skrubbede
2 spsk olivenolie
½ -1 tsk røget paprika
75-100 gram sorte oliven
(udstenet og grofthakket)
en lille håndfuld hver af purløg, bredbladet persille og basilikum (groft hakket)

Tilberedning

Skær løget meget tyndt (med et mandolinjern, hvis du har et). Varm den vegetabilske olie op i en stor non-stick sautépande. Tilsæt løg og sautér under jævnlig omrøring, indtil de lige er begyndt at blive gyldne. Tilsæt kapers og fortsæt med at stege, til de er gyldne, sprøde og duftende. Tilsæt til sidst frøene. Læg det over på en bageplade med køkkenrulle for at fjerne den overskydende olie, og sæt det til afkøling.

Bring en stor gryde saltet vand i kog. Tilsæt kartoflerne og kog, til en kniv lige kan gå igennem. Fjern fra varmen, hæld vandet fra og afkøl lidt under koldt vand. Skær kartoflerne på langs i 2-3 stykker, og vend dem i olie, salt og paprika.
Varm en sautépande, en rillet grillpande eller en grill, og steg kartoflerne i 1-2 min. på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Hæld over i en skål, og vend forsigtigt med løgblandingen, oliven og krydderurter. Smag til og krydr med salt og peber, tilføj lidt ekstra olivenolie, hvis det er nødvendigt.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer