FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Kikærte/fennikel/artiskok-salat
med citron/daddel-dressing

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


1 stor fennikel, med topblade
6 store stilke sølvbede
(fjern det hvide i midten)
4 friske dadler
(udstenet,i tynde skiver)
1 dåse (400 g) artiskokhjerter, drænet
2 appelsiner
1 dåse (400 g) kikærter, drænet og skyllet
1,2 dl mandler, ristet
1,2 dl granatæblekerner
0,6 dl groft hakket mynte

Dressing

3 friske dadler, udstenet og grofthakket
2 ansjosfileter, grofthakket
1 fed hvidløg, knust
1,2 dl vand
2 tsk fintrevet appelsinskal
saft af 1 appelsin
2 spsk sherryeddike eller hvidvinseddike
4 spsk god olivenolie
salt & peber

Tilberedning

Dressing

Sæt dadler, ansjoser, hvidløg og vand i en lille gryde og bring det i kog.
Lad det simre under jævnlig omrøring, indtil det bliver en blød pasta og det meste af væsken er fordampet. Afkøl. Kom det i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser, og blend til det er jævn. Krydr med salt og peber.

Salat

Læg de fine fennikelblade til side, og skær derefter selve fenniklen julienne eller i tynde skiver.

Kog sølvbeden i kogende saltet vand, til den lige er mør. Hæld vandet fra og opfrisk i koldt vand. Dup dem tørre med køkkenrulle og hak dem groft.

Hvis artiskokkerne er i lage, så del dem i kvarte og læg på køkkenrulle for at fjerne overskydende væske.

Skræl appelsinerne med en kniv for at fjerne alle de hvide hinder, og snit mellem membranenerne for at få fileter. Læg dem i en stor skål med sølvbede, dadler, artiskokker, fennikel og kikærter, og vend i dressing. Læg over på et serveringsfad og drys med ristede mandler, granatæblekerner og fennikelbladene.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer