FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Vietnamesiske reje-pakker

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


400 g rå kæmperejer
(pillet, men med haler på)
2 forårsløg, grofthakket
1 lille rød chili, finthakket
2 cm stykke ingefær, fintrevet
1 håndfuld koriander, hakket
1 håndfuld mynteblade
1 spsk sojasovs
½ tsk fiskesauce
saft af 1 lime
½ tsk rørsukker
½ tsk majsmel
2-3 spsk rapsolie
12-15 ark vietnamesisk rispapir (runde, 16 cm)
ekstra korianderblade

Tilberedning

Læg lidt mere end halvdelen af rejerne tilside (ca. 24). Fjern halerne fra resten, og hak rejekødet groft.

Kom forårsløg, chili, ingefær, koriander, mynte, soja, fiskesauce, limesaft og sukker i en foodprocessor, og kør. Tilsæt hakkede rejer og majsmel, og kør flere gange, indtil rejekødet er mere finthakket, og majsmelet er blandet godt ind.

Dyp et ark rispapir i varmt vand, så det bliver blødt, og læg det derefter på et stykke køkkenrulle. Dub det tørt, og skær så rispapirene i halve. Læg et korianderblad i midten af den lige side, og top med en hel reje (halen skal vende væk fra papiret). Læg ca. ½ teskefuld rejeblanding i midten af rejen, og så pak den ene side af rispapiret stramt hen over og omkring rejen. Fold basen op, og fold den anden side stramt omkring - lad rejehalen stikke ud. Læg den på en tallerken, og lad rispapiret tørre lidt. Gentag med de resterende rejer. (Lad ikke rejerne røre ved hinanden, så hænger rispapiret sammen.

Varm lidt olie i en non-stick pande, og steg rejerne i partier (med lukningen nedad først) i 2-3 min. Vend og steg den anden side i yderligere 2 min, eller til de er gyldne, og både rejer og fyld er gennemstegt.

Serveres straks med ekstra soja eller sød chilisauce.

Alternativt kan du stege rejerne i ca 1 minut på hver side for at forsegle, og så lægge dem over på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom dem i en 180°C forvarmet ovn i 8-10 min. Serveres som beskrevet ovenfor.

Der bliver cirka 24 stk.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer