FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Polenta-paneret skinkeschnitzel
med æble-coleslaw

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


500 gram skinkeschnitzel
1,8 dl instant polenta
0,8 dl hvedemel
2 æg
1 fed hvidløg, knust
olivenolie og smør

Coleslaw

7-8 dl fintsnittet kål
½ lille rødløg, i meget tynde skiver
1 rødt æble, skåret julienne eller i tynde skiver
0,8 dl creme fraiche
2 spsk pesto
2-3 spsk citronsaft
1 fed hvidløg, knust
1,2 dl grofthakket bredbl. persille
salt & peber

Ved servering

parmesan-ost til rivning
limebåde

Tilberedning

Coleslaw: Bland kål, løg og æble i en stor skål. Pisk creme fraiche, pesto, citronsaft og hvidløg i en lille skål, og krydr med salt og peber. Hvis dressingen stadig er tyk, så rør lidt vand i for at fortynde det til en hældekonsistens. Hæld det over kålblandingen sammen med persille, og vend forsigtigt, men grundigt rundt.

Kød: Skær svinekødet i 3 cm stykker. Du burde få mindst 8 stykker. Læg kødet mellem 2 stykker plastfolie, og brug en kagerulle til forsigtigt at slå dem ud til de er 1 cm tykke. Kom polenta og mel i en skål og pisk æg og hvidløg i en anden skål. Krydr begge godt.

Varm lidt olivenolie og en klat smør i en sautépande over medium varme. Dyp svinekød i æggeblandingen, lad det overskydende dryppe tilbage i skålen, og vend det så i polenta, tryk det fast. Steg schnitzlerne i partier i 2-3 min. på hver side, indtil de er let gyldne og sprøde. Læg dem på køkkenrulle, og riv lidt parmesan over toppen af hver enkelt. Holde sig varm i et ovn på lav varme, indtil alle schnitzlerne er stegt.

Ved servering: Kom coleslaw og schnitzler på et fad og server med limebåde.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer