3 spsk vegetabilsk olie
3 spsk sesamolie
1½ spsk sojasovs
1 tsk wasabi pasta (eller mere efter smag)
2 forårsløg, finthakkede
2 store øko-lime (saft og fintrevet skal)
2 tsk revet frisk ingefær
2 små fed hvidløg, knust
2 tsk sorte eller hvide sesamfrø, ristet
salt & peber
3 avocadoer
1 dl små fine krydderurter
(eller små korianderblade)
3 spsk købt tangsalat
(kan fås hos fiskehandleren)
tynde skiver ristet baguette
(eller sprøde crostini)
6 cm x 3 cm form
Tilberedning
Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål, tilsæt tun og vend det forsigtigt, men grundigt sammen. Dæk til og opbevar i køleskab i op til 24 timer. Jo længere tid tunen marineres, jo mere "kogt" bliver den.
Skær avocadoerne på tværs i 1 cm skiver. Placer formen på en af tallerkenerne og dæk bunden af formen helt med avocado - sæt de buede yderkanter mod kanten af formen, og fyld midten med de mindre stykker. Brug ½ avocado pr portion, og lav to lag, hvis det er muligt. Kom tunen på for at fylde formen, og tryk den ned forsigtigt. Løft forsigtigt ringen af, og gentag med de resterende 5 portioner. Hvis du laver dem i forvejen, så opbevar dem i køleskabet i deres forme, indtil de serveres, så de ikke falder sammen.
Læg en lille bunke tangsalat på toppen af tunen, og drys med fine krydderurter eller koriander. Hvis der er en lidt marinade tilbage i skålen fra tunen, kan du dryppe det rundt om på tallerkenerne.
Serveres med ristet baguette.
Har du prøvet opskriften?
Bedømmelser og kommentarer
Sussie 2017-08-19 14:50:02
Yummy, er lavet af flere omgange og det er en sikker vinder 😊👍🏼