FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Edamame/avocado-salat
med syltet citron-dressing

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


400 g grønne bønner
(stilk trimmet af)
4-5 dl bælgede edamame bønner
1 moden avocado

Dressing

2 spsk finthakket rødløg
2 kvarter syltet citron
0,6 dl olivenolie
2 spsk hvidvinseddike eller citronsaft
1 tsk honning
1 fed hvidløg, knust
¼ tsk stødt spidskommen
¼ tsk stødt paprika
0,6 dl pakket mynteblade
salt & peber

Tilberedning

Kog de grønne bønner i en gryde med kogende saltet vand, indtil de lige er møre. Løft op med en hulske, og læg i en skål med koldt vand. Tilsæt edamame bønnerne til det kogende vand og kog i 4-5 minutter. Hæld vandet fra og opfrisk i koldt vand. Hæld vandet fra igen, og tør begge slags bønner på køkkenrulle.

Dressing

Læg rødløget i blød i koldt vand i 10 min. Hæld vandet fra, og pres det tørt i et rent viskestykke.
Skrab kødet ud af skallen af den syltede citron og kassér det. Skær skallen i fine strimler. Pisk resten af ingredienserne i en skål og smag til. Tilsæt syltet citron og rødløg.

Skær avocadoen i tynde skiver. Bland forsigtigt bønnerne og avocadoen med dressingen, hæld det over på et serveringsfad, og drys med med mynte.

Tip

Krukker med syltede citroner kan fås i gode supermarkeder og gourmetmadbutikker.

Edamame bønner: (udtales "ædd-ar-MAR-mæj") Disse japanske sojabønner kommer i poser frosne og bælgede, ellers køb dem med skal, og bælg dem selv. Kan fås hos asiatiske købmænd eller nogle supermarkeder. De er også en lækker snack, bare blancheret og saltet.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer