500 g sødkartoffel, skrællet
4 spsk olivenolie
1 rødløg, i fine skiver
1 stor håndfuld spinat (ca. 40 g)
5 æg
salt & peber
125 g tyk græsk yoghurt
50 gram feta, smuldret fint
1 forårsløg, i fine skiver
Tilberedning
Forvarm ovnen til 18O°C.
Skær sødkartoflen i halve på langs, og så igen i 4 mm tykke skiver. Vend med 1 spsk olivenolie. Læg på en bageplade beklædt med bagepapir og steg i ca. 10-15 min.
Varm 2 spsk olivenolie i en non-stick pande, og sauter løget under omrøring, til det er karameliseret.
Vask spinaten godt, og fjern de grove stilke.
Pisk æggene i en stor skål, krydr godt med salt og peber, og bland det forsigtigt i den stadig varme sødkartoffel og løg sammen med spinat.
Varm en 25 cm støbejernspande eller tykbundet pande med den resterende 1 spsk olivenolie. Kom æggeblandingen på panden, og skrab det forsigtigt ud i kanterne med en spatel, så det ikke kun er vådt i midten. Efter et par minutter, så prøv at jævne overfladen så meget ud som muligt, skru lidt ned for varmen, og dæk panden med et låg. Steg videre i et par minutter, og kom den i varm ovn, indtil midten er fast, ca. 5-7 min. Hvil et par min. på panden, før den forsigtigt vendes ud på en tallerken. Afkøl, mens du forbereder yoghurten.
Feta yoghurt: Brug en gaffel til at mase yoghurt og feta sammen, og smag til medlidt sort peber.
Ved servering, skæres tortillaen i mundrette bidder. Kom en lille skefuld af yoghurt på toppen og drys med forårsløg.