FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Krydrede lamme-pitabrød
med mango-dressing

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


Lam

500 g lammesteaks
(af kølle, uden ben)
4 spsk olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk stødt spidskommen
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt kanel
1 tsk stødt ingefær
¼ tsk stødt cayennepeber
salt

Mango-dressing

2½ dl fromage frais
1,2 dl mangochutney
2 spsk hakket koriander el. mynte
fintrevet skal af 1 øko-lime
1 spsk limesaft

4 grov-pitabrød
bl. salatblade
tomater i skiver

Tilberedning

Lam: Skær hver lammesteak i 3 stykker. Læg det mellem 2 stykker husfilm, og bank det tyndt ud. Skær i store strimler. Bland resten af ingredienserne i et fad. Tilsæt kødet, og dæk godt med marinaden. Lad det stå og marinere på køl i mindst 30 min. (op til 24 timer).

Mango-dressing: Rør alle ingredienserne sammen i en skål, og smag til med salt og peber.

Opvarm en pande med 1 spsk olivenolie. Steg lammet ad flere omgange over høj varme i 1-2 min. på hver side. (Hvis strimlerne er tynde, bliver det naturligvis stegt hurtigere).

Kom kødet over i en skål, og hold det varmt, til det hele er stegt færdigt.

Servér de lune pitabrød med kød, salat, tomater og mangochutney.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer