FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Farverige melonkugler
med citrongræs/ingefær-sirup

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


1 cantaloupe melon (orange)
1 honningmelon (grøn)
½ vandmelon (rød)

Sirup

1 fed stilk citrongræs
2,4 dl sukker
3½ dl vand
¼ tsk "kinesisk 5-spice"
1 øko-lime, saft og revet skal
1 spsk finthakket frisk ingefær

Pynt

mynteblade

Tilberedning

Sirup: Skær ned til den lyse ende af citrongræsset, og fjern de yderste seje blade. Hak det fint. Kom det i lille gryde sammen med resten af ingredienserne til siruppen, og bring i kog. Rør rundt, så sukkeret bliver opløst. Lad det simre videre i 5 min, fjern fra varmen og opbevar på køl, til du er klar til servering.

Halvér melonerne og fjern kernerne. Lav med en 2-3 cm melonske så mange små kugler som muligt.

Si den afkølede sirup, og smid de faste dele ud.

Del melonkuglerne op i portionsglas, hæld den afkølede sirup over, og pynt med lidt mynteblade.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer