FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bagte stenfrugter
med ricotta og pistacienødder

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


8 faste, modne stenfrugter (ferskner, nektariner, blommer el. abrikoser)
smør

Fyld

2 æggeblommer
3 spsk flormelis
40 g blødt smør
½ stang vanille (el. 1 tsk vanillesukker)
1 øko-citron, fintrevet skal
250 g fast ricotta-ost
4 spsk pistacienødder, grofthakket

sukker (drys til sidst)

Tilberedning

Forvarm ovnen til 180°C.

Smør et ovnfast fad godt, der lige passer i størrelsen til alle frugterne, når de er halveret. Halvér frugten, og fjern stenen. Brug en teske til at fjerne lidt af kødet, så der er plads i midten. Gem kødet, og hak det fint, så det kan komme med i fyldet. Læg frugterne med den skårne side opad i fadet.

Fyld: Pisk æggeblommerne med flormelis, smør, vanille og citronskal, til det har en let konsistens.

Dræn al væden fra ricottaen, og tør med køkkenrulle (det er kun muligt, hvis den er en fast blok). Smuldr osten ned i æggeblandingen, tilsæt det hakkede frugtkød og pistacienødderne, og bland med en gaffel, så blandingen forbliver lidt "klumpet". Hæld det over i de halve frugter, form det op, så det ikke bliver helt fladt. Drys med lidt sukker på toppen.

Bag i ca. 40 min, til frugten er mør, og fyldet er gyldent. Lad det hvile i fadet i mindst 10 min, før desserten serveres, stadig lun.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer