FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Brombær/citron-kage

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


185 g smør
2½ dl sukker
1 øko-citron (fintrevet skal)
1 øko-appelsin (fintrevet skal)
4 spsk citron/appelsinsaft
½ stang vanille
2 æg
3½ dl mel
1 tsk bagepulver
1 nip salt
1,2 dl helt finthakkede mandler
ca. 42 friske el. frosne brombær
1 spsk sukker

Ved servering

flormelis
letpisket flødeskum

Tilberedning

Smør en bageform på 23 x 12 cm og læg bagepapir i.
Opvarm ovnen til 180°C.

Kom smør, sukker, citrusskal og saft i en lille gryde, og opvarm forsigtigt under omrøring, så sukkeret bliver opløst (det må ikke koge). Afkøl, og pisk så vanillekorn og æg i (blandingen bliver tyk, ikke helt flydende).

Bland alle de tørre ingredienser i en stor skål, hæld smørblandingen over, og pisk til det er jævnt.

Hæld halvdelen af blandingen ned i formen, og fordel så halvdelen af bærrene ud over (hvis du bruger frosne bær, må de ikke optøs først, for så løber saften ud i dejen). Hæld nu forsigtigt det sidste dej over og læg resten af bærrene på toppen (de skal ikke skubbes ned i dejen). Drys til sidst med lidt sukker.

Bag i 55-60 min, eller indtil kagen er fast at røre ved, og den har løsnet sig fra siderne (hvis kagen bliver for hurtigt mørk, så dæk den løst med et stykke sølvpapir i ovnen). Afkøl i formen.

Fjern kagen fra formen, og læg den over på et serveringsfad. Drys med flormelis, og servér med en skål letpisket flødeskum.


Tip

Du kan sagtens bruge andre bær til denne opskrift, fx. hindbær eller blåbær.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer