8 kammuslinger
1 spsk olivenolie
fintrevet skal fra ½ øko-citron
1 fed hvidløg, knust
½ spsk finthakket oregano eller timian
4 skiver bacon (el. parmaskinke)
1 squash
Tomatsauce
3 mellemstore stilktomater
½ dl soltørrede tomater, i strimler
1 fed hvidløg, knust
1 spsk olivenolie
½ spsk citronsaft
1 spsk hakket oregano eller timian
havsalt og friskkværnet peber
8 x 13 cm træspyd, udblødt i koldt vand i 30 min.
Tilberedning
Tomatsauce:
Halvér tomaterne, og skrab kernerne ud. Hak kødet og bland det i en skål med de øvrige ingredienser. Krydr.
Kammuslinger:
Bland olivenolie, citronskal, hvidløg og oregano i en skål, og smag til.
Tilsæt kammuslinger og vend godt rundt.
Skær hver skive bacon halvt over, og pak hver kammusling ind i et stykke bacon.
Brug en grønsagsskræller (el. mandolinjern) til at skære squash i lange tynde strimler. På hvert spyd sættes løst en skive squash på som en harmonika. Gentag med en anden skive squash, og sæt derefter en kammusling på, med spyddet gennem baconen. Gentag med to skiver af squash, en anden stor kammusling og slut af med yderligere to skiver squash.
Børst grillspyd med olivenolie og krydr. Opvarm en grill eller rillet grillpande og steg spyddene i 2-3 min. på hver side, til det lige er gennemstegt.
Læg over på et fad, og server med frisk tomatsauce.