FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Friske lakse-forårsruller

Kilde: Dish (rettet til af mig)

Vores bedømmelse:

4 personer


500 g frisk laks, uden skind
2 spsk sojasauce

Dipsauce

½ grøn chili
½ rød chili
2 spsk fiskesauce
2 tsk rørsukker
2 lime eller ½ dl limesaft

½ agurk, skåret julienne
8 sukkerærter, julienne
1 rød peberfrugt, julienne
3½ dl bønnespirer
8-10 stk 22 cm kvadratiske asiatiske rispapir-wrappers

Tilberedning

Laks:
Fjern ben fra laksen med en pincet. Skær i 1 cm tykke skiver og derefter hvert stykke i smalle stave. Kom laksen i en skål og vend med soja sauce.

Dipsauce:
Vask chili og snit så fint som muligt med en kniv. Bland chili med fiskesauce, sukker og limesaft. Rør, til sukkeret er opløst.

Fyld en dyb tallerken med varmt vand og lægge et viskestykke på køkkenbordet foran dig. Læg et stykke rispapir kort i blød i vandet, til det er blødgjort, og læg det så på viskestykket. Lad ikke rispapiret blive for blødt, for så vil det gå i opløsning. Arranger en linje af laks, agurk, sukkerærter, peberfrugt og bønnespirer tværs i bunden af ​​rispapiret. Fold bunden af rispapiret over fyldet og rul op stramt ind i en lang cylinder. Undgå at folde i siderne. Læg hver rulle, efterhånden som de bliver færdige, på et fad med husfilm, og sørg for de er ikke rører hinanden. Gentag med resten. Hvis du ikke serverer rullerne straks, så dæk dem til med husfilm, og læg dem i køleskabet.

Ved servering:
Trim enderne af hver rulle med en skarp kniv, og skær i tre stykker. Arranger på et fad med en lille skål dipsauce.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer