Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Kog dem i saltet vand, til de er møre, og afdryp.
Kom olivenolie, paprika, rosmarin og hvidløg på en pande og steg over lav varme for at fremhæve smagen. Lad ikke hvidløget blive brunt, for så bliver det bittert!
Tilsæt de kogte gulerødder, og vend godt rundt. Gem nogle få af gulerodsstykkerne samt kikærter til pynt, og kom så resten sammen med eddiken i en blender eller food processor, og kør til det er jævnt. Smag til med salt og peber.
Ved servering hældes hummusen op i en serveringsskål. Hak de gemte gulerødder og bland med kikærter og mynte. Drys det over hummusen, dryp med lidt olivenolie og kværn lidt peber ud over.
Giver ca. 5 dl.
Servér med et udvalg af godt brød, kiks, brødstænger samt blade af hjertesalat / julesalat el. lign. til at dyppe i dippen.
Tip
Server evt. sammen med "Avocado/basilikum/bønne dip" og "Aubergine/tahini/valnødde-dip".