FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Aubergine/tahini/valnødde-dip

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

10 personer


2 auberginer, ca. 400 g hver
olivenolie
stødt spidskommen
2 spsk tahini
1 stor citron, saft og fintrevet skal
1 fed hvidløg, knust
salt & peber

Topping

4 spsk valnødder
4 spsk tætpakket korianderblade
skal af 1 citron

Tilberedning

Trim enderne af auberginerne, skær dem i 2 cm tykker skiver, og rids let et ternmønster på hver side. Dette sikrer, at den bliver gennemstegt.
Børst med rigeligt olivenolie og drys med spidskommen, salt og peber. Steg på en grill eller grillpande, til de er helt møre og genemstegte. Kom halvdelen af auberginen i en blender med tahini, citronskal og -saft samt hvidløg, og kør til det er jævnt. Smag til med salt og peber.

Ved servering bredes dippen ud på en tallerken. Hak den resterende aubergine groft, og bland den med hakkede ristede valnødder, koriander og citronskal. Dryd det over dippen, og kværn lidt peber over.

Giver ca. 5 dl.

Servér med et udvalg af godt brød, kiks, brødstænger samt blade af hjertesalat / julesalat el. lign. til at dyppe i dippen.


Tip

Server evt. sammen med "Avocado/basilikum/bønne dip" og "Krydret gulerodshummmus".



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer