Kog hestebønnerne i saltet vand, til de er møre. Tag dem op med en hulske, og opfrisk dem i koldt vand. Bring vandet i kog igen og kog ærterne møre. Opfrisk også disse i koldt vand.
Skræl den yderste seje skal af hestebønnerne, og smid det ud.
Halvér avocadoen og kom kødet i en blender sammen med bønner, ærter samt resten af ingredienserne (gem nogle få af bønnerne til pynt). Krydr godt og kør til en "chunky" masse.
Ved servering bredes dippen ud på en tallerken, og dryp med ekstra fromage frais, olivenolie, et par hestebønner og basilikumblade.
Giver ca. 5 dl.
Servér med et udvalg af godt brød, kiks, brødstænger samt blade af hjertesalat / julesalat el. lign. til at dyppe i dippen.
Tip
Server evt. sammen med "Aubergine/tahini/valnødde-dip" og "Krydret gulerodshummmus".