FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Appelsin/semulje-kage
med rosmarin/fennikel-sirup

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

8 personer


100 g smør ved stuetemperatur
1,2 dl Demerara sukker (uraffineret gyldent råsukker)
2 æg
125 g hakkede mandler
5 spsk fin semulje (semolina)
½ tsk bagepulver
en knivspids salt
1 appelsin, fintrevet skal og saft

Sirup

1,2 dl strøsukker
2 spsk aromatisk honning (fx. vild timian)
6 spsk vand
saft fra 2 citroner
¼ tsk fennikelfrø
1 tsk meget finthakket rosmarin
1 lille tyndskallet citron, i tynde skiver

Tilberedning

Dette er en fugtig, let smuldrende kage med en dejlig sød krydderurte-topping.

Forvarm ovnen til 160°C.
Smør en 20 cm firkantet kageform og læg bagepapir i hele vejen rundt.

Pisk smør og sukker med en håndmixer i 5 min. Sukkeret vil stadig være kornet. Pisk æggene i et ad gangen.
Bland de tørre ingredienser: mandler, semulje, bagepulver, salt og appelsinskal i en skål, og gnid blandingen mellem dine fingerspidser for at få smagen frem i appelsinskallen.
Pisk det forsigtigt med æggeblandingen og appelsinjuice.

Hæld over i bageformen, og glat overfladen ud. Bag i 30 min. til kagen er gylden og fast, og en kødnål stukket ned i midten kommer ren op. Lad kagen køle af i formen.

Sirup: Kom alle ingredienserne (undtagen citronskiver) i en gryde og rør for at opløse sukkeret. Lad det simre over medium lav varme, indtil overfladen er dækket med små bobler og sukkerlagen er tyk. Tilsæt skiver af citron og vend dem forsigtigt i sukkerlagen. Lad det simre i 3 min, og fjern derefter fra varmen, dæk til og lad det stå i 5 min. Så er citronerne færdige.

Øs gradvist den varme sirup over den kolde kage, indtil det hele er absorberet, og top så med skiver af citron. Serveres med en skål tyk, yoghurt naturel.


Som med de fleste sirupkager, kan den fint holde i 4-5 dage (i en lufttæt beholder), og den sidste skive er ligeså god som den første.

Siruppen kan laves i god tid, og så genopvarmes før den øses over den kolde kage.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer