FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Oksekød salat med friske figner, rucola og mozzarella

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


1½ kg hjørne af okseinderlår*
olivenolie
salt og peber

Salat

6 friske figner, revet i halve
2 håndfulde baby rucola
1 lille rød radicchio salat
1-2 store kugler frisk mozzarella
8 skiver bacon, sprødstegt

Dressing

1,2 dl pakket basilikum
1 spsk kapers
1 tsk Dijon sennep
1 citron, fintrevet skal
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg, knust
1,2 dl olivenolie
1,2 dl friskrevet parmesan-ost

Tilberedning

Forvarm ovnen til 220°C.

Gnid oksekødet med lidt olivenolie og krydr generøst med salt og peber. Læg det på en rist over en dyb bageplade, og steg i 40 min. Lad være med at dryppe saften over kødet. Læg over på en tallerken, tildæk løst og afkøl.

Dressing: Kom basilikum, kapers, sennep, citronskal og -saft samt hvidløg i en foodprocessor og kør. Med motoren kørende, dryp olien i, tilsæt derefter ost og kør igen. Smag til.

Skær kødet i meget tynde skiver. Arranger alle ingredienserne på et stort fad og dryp med basilikum-dressingen.

*okseinderlår

Et hjørne af inderlår er en stor økonomisk udskæring til steg. Den serveres bedst rød, og skal steges ved en høj temperatur, hvile godt og skæres meget tyndt. Er lækker i sandwich og wraps med peberrod-sennep.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer