FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Sprøde pandekager med flæskesteg
og fennikel-salat

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

4 personer


1 kg flæskesteg
olivenolie
1 tsk sumac*
2 store madpandekager
stødt spidskommen
sesamfrø
salt og peber

Salat

1 stor fennikel
4-6 radiser, skåret julienne
3 spsk olivenolie
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg, knust
1 tsk sumac
2 spsk plukket mynte
2 spsk plukket bredbl. persille

Tilberedning

Forvarm ovnen til 220°C.

Rids (med en meget skarp kniv) sværen på flæskesteg, 1 cm bred, eller få din slagter til at gøre dette for dig.

Gnid svinekødet over det hele med olivenolie, og krydr kødsiden med sumac, salt og peber, og skindsiden kun med salt. Læg stegen på en rist sat over et fad. Steg i 40 min, skru derefter ned for temperaturen til 160°C, og steg i yderligere 30 min, eller indtil kødet er meget mørt.

I slutningen af ​​stegetiden, hvis sværen ikke er sprød, kan du give den grill i et par min, men pas på, at det ikke bliver sort. Sæt tilside til afkøling.

Skær madpandekagerne i halve, og læg dem på en flad bageplade. Pensl med olivenolie og drys med spidskommen, sesamfrø og salt. Bag i 5-6 minutter, vend brødet så de bliver jævnt brune, til de er sprøde og gyldne.

Salat: Pisk olivenolie, citronsaft, hvidløg og sumac i en stor skål, og smag til. Høvl fennikel (en mandolin er perfekt til dette), og kom det ned i dressingen sammen med radiser, og vend godt rundt. Tilsæt først krydderurterne lige før servering.

Ved servering fjernes sværen fra stegen og skæres ud i enkelte flæskesvær. Skær det overskydende fedt fra toppen af ​​svinekød og kassér. Skær kødet i tynde skiver og kom det ned i fennikel-salaten. Knæk hvert stykke brød i halve og læg et stykke i midten af ​​hver tallerken. Top med salat og et par stykker flæskesvær. Servér resten af brødet separat.


*Sumac

Tørrede, knuste røde bær af Sumac-busken. Dette 'krydderi' har en sur, citron-agtig smag. Det anvendes meget i det mellemøstlige køkken. Kan fås i specialforretninger og gode supermarkeder.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer