FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Sur-sød fennikel med solbær og mandler

Kilde: Dish (New Zealandsk mad-magasin)

Vores bedømmelse:

6 personer


2 store fennikelknolde
4 spsk olivenolie
salt og peber
2 spsk honning
2 fed hvidløg, i tynde skiver
1,2 dl hvidvin eller vand
knivspids safrantråde
2 spsk friske solbær
1 citron, skal og saft
0,6 dl hele mandler, smuttet og ristet
2 spsk bredbl. persille

Tilberedning

Skær fennikelstilkene af, og gem de fine blade. Skær fennikel i halve gennem roden, og derefter i tynde både. Forsøg at holde hvert stykke fastgjort ved roden.

Varm olivenolien i en stor pande og tilsæt fennikel. Krydr og steg over medium varme, indtil det er mørt, men stadig sprødt og let farvet. Du skal evt. gøre det ad flere omgange.

Tilsæt honning, hvidløg, vin, safran, solbær og citronskal og -saft og bring det i kog. Lad det simre, indtil væden reduceres og bliver sirupsagtig. Smag til igen, om nødvendigt, og afkøl.

Ved servering tilsættes mandler og persille. Læg på et serveringsfad, hæld væden fra panden over, og drys med de gemte fennikelblade.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer