Limemarinerede kammuslinger
med avocado og ærteskud
Kilde: Bogen "Skaldyr"
Vores bedømmelse:
4 personer
12-16 store kammuslinger (friske og rensede, eller optøede)
2 tsk groft salt
saft af 2 lime
½ rød chili
1 spsk finthakket rødløg
1 spsk olivenolie
1-2 modne avocadoer
ærteskud (eller friske små grønne salater)
Tilbehør
lime og godt hvedebrød
Tilberedning
Hvis kammuslingerne er friske, renses de og tråden rundt om fjernes.
Hvis de er optøede, dryppes de af i en si.
Læg dem i en skål og drys med salt.
Bland limesaft med finthakket chili og rødløg, og bland sammen med kammuslingerne. Lad dem marinere ca. 2 timer i køleskab, evt. lidt længere.
Lad nu kammuslingerne dryppe lidt af, bland med olivenolie og anret med stykker af avocado, ærteskud (eller salat) og limebåde.
Servér brød til.