FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Paella med kylling og skaldyr

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


4 kyllingelår
½ liter vand (el. skaldyrsbouillon)
0,4 g hel safran (2 breve)
1 tsk groft salt
1½ dl hvidvin
400 g ris, fx. runde paellaris
500 g hjertemuslinger eller blåmuslinger
250 g små blæksprutter (fx. små sepia-stillehavsblæksprutter fra frost)
2-3 fed hvidløg
½ dl olivenolie
500 g tomater
1 dl hvidvin
1 bundt forårsløg
200 g pillede kogte rejer
150 g fine grønne ærter
salt og peber

Tilbehør

citron

Tilberedning

Læg kyllingelårene i en gryde, og kog eller damp dem i vand (eller skaldyrsbouillon) under låg 15 min. på hver side.
Knus safran med salt i en morter. Hæld hvidvin på, og lad blandingen trække ca. 15 min. Kog ris i lagen fra kylling og hvidvin med safran ca. 20 min.

Skrub muslingerne i koldt vand med en hård børste eller en grydesvamp. Skrub først muslingerne, lige inden de skal dampes. Skyl muslingeme i flere hold koldt vand.
Kassér muslinger, hvor skallen er gået i stykker. Åbne muslinger skal lukke sig, når de bankes let mod en bordkant - ellers er de døde og må kasseres.

Steg blæksprutter og hvidløg i olivenolie på en stor pande. Tilsæt kyllingelår og tern af tomat, hvidvin og muslinger. Varm igennem, til muslingerne åbner sig. Tilsæt de varme ris sammen med fintsnittede forårsløg og varm igennem, til risene er helt møre. Tilsæt rejer og ærter lige før servering. Smag til med salt og peber. Servér citron til.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer