FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Et stykke med krabbesalat

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


150-200 g koldt kogt krabbekød
2 håndfulde friske basilikumblade
salt og peber
evt. et drys paprika og lidt citronsaft
8 blade (rød) hjertesalat
4 skiver godt hvedebrød

Mayonnaise

(giver 1½ dl)
1 past. æggeblomme
¼ tsk groft salt eller flagesalt
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft eller eddike, evt. appelsinsaft
1 dl olie, fx. raps eller olivenolie
salt & peber

Tilberedning

Mayonnaise:
Rør æggeblomme med salt, og tilsæt sennep og citronsaft, eddike eller appelsinsaft.
Tilsæt olie dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet.
Skiller mayonnaisen og bliver tynd, så start med en ny æggeblomme - og brug den skilte masse igen i stedet for olie - så kan man godt få en cremet mayonnaise uden at smide ud. Smag til med salt og peber.

Krabbemad:
Gå krabbekødet igennem for skaldele og stivere, og rør det med et piskeris, så det bliver findelt.
Tilsæt ¼ af mayonnaisen (ca. ½ dl) samt hakket basilikum, og smag til med salt, peber og evt. paprika og citronsaft.
Anret skyllede og tørrede salatblade på brødskiver, og kom krabbesalaten ovenpå.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer