150-200 g koldt kogt krabbekød
2 håndfulde friske basilikumblade
salt og peber
evt. et drys paprika og lidt citronsaft
8 blade (rød) hjertesalat
4 skiver godt hvedebrød
Mayonnaise
(giver 1½ dl)
1 past. æggeblomme
¼ tsk groft salt eller flagesalt
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft eller eddike, evt. appelsinsaft
1 dl olie, fx. raps eller olivenolie
salt & peber
Tilberedning
Mayonnaise:
Rør æggeblomme med salt, og tilsæt sennep og citronsaft, eddike eller appelsinsaft.
Tilsæt olie dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet.
Skiller mayonnaisen og bliver tynd, så start med en ny æggeblomme - og brug den skilte masse igen i stedet for olie - så kan man godt få en cremet mayonnaise uden at smide ud. Smag til med salt og peber.
Krabbemad:
Gå krabbekødet igennem for skaldele og stivere, og rør det med et piskeris, så det bliver findelt.
Tilsæt ¼ af mayonnaisen (ca. ½ dl) samt hakket basilikum, og smag til med salt, peber og evt. paprika og citronsaft.
Anret skyllede og tørrede salatblade på brødskiver, og kom krabbesalaten ovenpå.