FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Hel, ordnet taskekrabbe
med hjemmelavet mayonnaise

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

2 personer


1 hel stor, frisk taskekrabbe (eller evt. 2 mindre)
2 spsk salt pr. liter kogevand
salt og friskkværnet peber
lidt citronsaft

Tilbehør

dild, citron og godt hvedebrød

Mayonnaise (1½ dl)

1 past. æggeblomme
¼ tsk groft salt eller flagesalt
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft eller eddike, evt. appelsinsaft
1 dl olie, fx. raps eller olivenolie
salt & peber

Tilberedning

Mayonnaise:
Rør æggeblomme med salt, og tilsæt sennep og citronsaft, eddike eller appelsinsaft.
Tilsæt olie dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet.
Skiller mayonnaisen og bliver tynd, så start med en ny æggeblomme - og brug den skilte masse igen i stedet for olie - så kan man godt få en cremet mayonnaise uden at smide ud. Smag til med salt og peber.

Krabbe:
Vej krabben. Beregn 3-4 gange så meget vand, som krabben vejer, altså 1 kg krabbe og 3-4 liter vand. Tilsæt 2 spsk groft salt pr. liter vand. Bring vandet i kog og kom levende krabbe med hovedet forst ned i vandet. så den dør med det samme. Bring vandet i kog, og kog krabben ved svag varme. Beregn 10-12 minutters kogetid pr. kg. Lad krabben køle af i kogevandet.
Pil kødet ud af krabben.
Rør evt. to krabbesalater af det hvide og det brune kød. Rør krabbekød til salat med lidt af mayonnaisen (du kan også bruge cremefraiche), til blandingen er tilpas snasket. Smag til med salt. peber og citronsaft. Anretter man krabbesalaten i skallerne, skal de skrubbes inden.

Servér resten af mayonnaisen eller cremefraichen i en skål sammen med dild, citron og godt brød.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer



1     2016-03-17 07:38:21

1