FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Mad med fjordrejer,
citronmayonnaise og dild

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

2 personer


250-300 g fjordrejer
(ca. 100 g pillede)
1 spsk salt pr. liter kogevand
1 tsk sukker pr. liter kogevand

4 grønne salatblade
2 skiver hvedebrød
dild, kørvel, basilikum
hjulkrone (det er de blå blomster)
3-4 spsk af mayonnaisen:

Citronmayonnaise

(giver 1½ dl)
1 past. æggeblomme
¼ tsk groft salt eller flagesalt
1 tsk dijonsennep
1 tsk citronsaft
1 dl olie, fx. raps eller olivenolie
salt & peber
citronskal
1 lille drys cayennepeber eller paprika

Tilberedning

Mayonnaise:
Rør æggeblomme med salt, og tilsæt sennep og citronsaft. Tilsæt olie dråbevist, indtil æggeblommen bliver tyktflydende.
Rør derefter olien i en tynd stråle i mayonnaisen, til den er cremet.
Skiller mayonnaisen og bliver tynd, så start med en ny æggeblomme - og brug den skilte masse igen i stedet for olie - så kan man godt få en cremet mayonnaise uden at smide ud. Smag til med salt og peber, lidt citronskal og cayennepeber eller paprika.

Rejer: Sæt 2-3 liter vand over, bring det i kog og tilsæt salt og sukker. Kom rejerne i, når vandet koger. Kog 2-3 min, til rejerne skifter farve. Hæld dem straks i et dørslag. Pil rejerne, når de er friskkogte og let afkølede.

Læg skyllede, friske salatblade på brødskiverne, og fordel rejerne ovenpå. Kom en skefuld mayonnaise på, og drys med skyllede krydderurter og evt. hjulkrone (uden stilk) som pynt.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer