FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Suppe med blåmuslinger og urter

Kilde: Bogen "Skaldyr"

Vores bedømmelse:

4 personer


2 kg blåmuslinger
250 g skalotteløg eller 2 porrer
4-5 fed hvidløg
500 g gulerødder
500 g persillerod, knoldselleri, pastinak, fennikel eller bladselleri
2-3 kviste timian
2 friske laurbærblade
2 spsk olivenolie
½ liter tør hvidvin eller fiskebouillon, evt. skaldyrsbouillon eller blot vand

Tilbehør

brød eller pommes frites

Drys

et bundt bredbladet persille

Tilberedning

Skrub muslingerne i koldt vand med en hård børste eller en grydesvamp. (Dette er ikke nødvendigt med rene linemuslinger, der blot kan skylles). Skrub først muslingerne, lige inden de skal dampes. Kassér muslinger, hvor skallen er gået i stykker. Åbne muslinger skal lukke sig, når de bankes let mod en bordkant - ellers er de døde og må kasseres. Skyl muslingerne i flere hold koldt vand (det er sjældent nødvendigt, hvis man bruger linemuslinger).

Pil og hak løg eller porrer fint. Pil og knus hvidløg. Skræl rodfrugterne og skær dem i små tern eller stykker. Skyl fennikel eller bladselleri og skær i tern. Skyl timian og laurbærblade. Lav portionen ad to omgange. Varm en stor gryde op, hæld olie i og steg halvdelen af grøntsagerne 2-5 min, uden at de bruner. Skru op til kraftig varme. Kom halvdelen af muslingerne i sammen med timian og laurbærblad. Hæld halvdelen af hvidvin eller fiskebouillon i og læg låg på. Ryst gryden eller rør i den. Muslingerne er færdige, når de har åbnet sig efter ca. 5 min. Drys til sidst med skyllet og hakket persille. Tag straks muslingerne op med en hulske, da de ellers bliver seje. Lukkede muslinger kasseres.

At spise muslinger: Brug en tom muslingeskal som pincet til at tage muslinger ud af skallerne med, og en almindelig ske til at spise suppen med.



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer