2 kg levende krebs (beregn ca. 500 g pr. person) eller min. 8 stk pr. person
2 spsk salt pr. liter kogelage
1 spsk sukker pr. liter kogelage
10-11 stk krondild eller 1 tsk tørrede dildfrø.
mayonnaise
citron
dild
brød
Drikkevarer
hvidvin eller øl og snaps
eller hvedeøl med citron
Tilberedning
Skyl de levende krebs i koldt vand.
Sæt 5 liter vand over med salt, sukker og krydderier. Bring i kog. Kom krebsene i og kog ca. 6 min. Lad krebsene køle af i lagen, som de skal opbevares i. Tag krebsene op af lagen, lige før de skal spises.
Træk krop og hale fra hinanden og løsn den øverste del af hale skjoldet. Vend halen om og træk kødet ud af skjoldet. Fjern tarmen, som ligger på oversiden af halen. Sug saften fra hovedet og knæk evt. kløerne - der er ikke meget mad i dem, men det smager godt. Spis krebsene med mayonnaise og/eller cremefraichedressing, citron, dild og brod.
Brug skylleskål, serviet eller hagesmæk.