½ svinemørbrad (eller 2 kalkunschnitzler)
½ sammenpisket æg
25 g rasp
25 g revet parmesan
salt, peber
olivenolie til stegning
Gremolata
½ dl hakket persille
revet skal fra ¼ økocitron
150 g sorte og grønne oliven
Fennikel-salat
1 fennikelknold
1 spsk. citronsaft
1 spsk. olivenolie
salt & peber
125 g cocktail tomater
1 lille håndfuld rucola
evt. lidt høvlet parmesan
Tilbehør
Ovnkartofler
Tilberedning
Skær fennikelknolden i meget tynde skiver og vend dem i en marinade af citronsaft og olivenolie krydret med salt og peber og lad det trække mindst 30 min.
Sæt så ovnkartoflerne over. De skal have ca. 30 min i ovnen.
Skær mørbraden i skiver og tryk dem flade. Vend først kødet i sammenpisket æg og derefter i en blanding af rasp, parmesan, salt og peber.
Gremolata: Bland persille, citronskal og oliven og hak det med en god kniv.
Halver cocktailtomaterne og bland dem med fennikelskiverne, rucola og evt. lidt parmesan.
Steg mørbradbøfferne i olivenolie ca. 3 min. på hver side ved middel varme. Server med fennikelsalat, oliven-gremolata samt kartofler.