FORSIDE SUNDHED LINKS KONTAKT

Bruschetta
med jordskokcreme og skinke

Kilde: I FORM

Vores bedømmelse:

2 personer


2 skiver rustikt lyst brød
50 g bl. spæde salater
2 skiver lufttørret skinke
Peber
2/3 af cremen:

Creme

100 g butter beans
150 g jordskokker
1 spsk. citronsaft
½ spsk. rapskimolie
½ spsk. tahini
Salt & peber
Evt. friskpresset hvidløg

NB!

Bønnerne skal sættes
i blød natten over.

Tilberedning

Skyl smørbønnerne, og læg dem i blød i rigeligt vand på køl i 10-12 timer. Kog dem derefter i nyt frisk vand med lidt salt i en time.
Når de har kogt i 45 min., kommes tern af skrubbede jordskokker i. Tilsæt lidt mere vand. Efter 15 min. hældes vandet fra – gem det! Nu blendes jordskokker og bønner med citronsaft, olie og evt. tahini. Tilsæt så meget vand, der skal til for at få en luftig creme, men pas på, den ikke bliver for tynd i konsistensen. Smag til med salt, peber og evt. hvidløg.

Cremen smøres på ristet brød, og ovenpå lægges salatblade og en skive lufttørret skinke. Kværn sort peber over til sidst.

Tip

Der er rigelig creme til yderligere bruschetta eller sandwich (2-4 stk.)



Har du prøvet opskriften?



Din navn:


Din bedømmelse:

Skriv evt. en kommentar:

 


Bedømmelser og kommentarer